miercuri, 5 septembrie 2012

OFICIAL – iPhone 5 si iOS 6 vor fi prezentate pe 12 septembrie conform Apple!

Am asteptat o vara intreaga sa vedem invitatia prin care Apple confirma faptul ca pe data de 12 septembrie va prezenta iPhone 5 si iOS 6, iar in aceasta seara compania a anuntat oficial totul. In imaginea de mai sus aveti invitatia trimisa de catre companie catorva mii de invitati din intrega lume, invitati care se vor reuni la Yerba Buena Center din San Francisco pe data de 12 septembrie la ora 20:00, ora Romaniei, si vor vedea noul iPhone conceput de catre Apple. Deocamdata avem doar atat, insa invitatia denota foarte clar faptul ca iPhone 5 va fi prezentat atunci si cifra 5 ne sugereaza faptul ca terminalul va avea aceasta denumire.

luni, 27 august 2012

iPhone 5 va fi lansat pe 21 septembrie conform unor interdictii impuse de AT&T angajatilor


A trecut mai bine de o saptamana de cand v-am spus ca AT&T a interzis angajatilor sa isi ia concediu de odihna in ultima parte a lunii septembrie, iar acum auzim exact aceleasi informatii, dar din alta sursa. De data aceasta cei de la TechCrunch vin cu informatii conform carora incepand cu data de 21 septembrie, si pana pe 30 septembrie, angajatii AT&T nu isi mai pot lua concediu de odihna, informatia coroborandu-se cu cea privitoare la angatii Verizon. La AT&T au inceput deja training-uri pentru lansarea unui produs “iconic” si nu poate fi vorba despre altceva in afara de iPhone 5.

We’ve received yet another bit of evidence confirming the next iPhone’s September 21 launch. According to an AT&T sales rep, AT&T staff has been given a vacation blackout from September 21 to September 30, just like Verizon employees. Our source also mentioned that blue carrier employees are undergoing training for an “iconic release.” Sounds like the next-gen iPhone to me. We then confirmed that Verizon’s vacation blackout begins September 21, firming up the notion that Apple would release the iPhone that Friday, a week and a half after the phone’s debut, expected September 12.

In momentul de fata data de 21 septembrie pare a fi sigura pentru lansarea iPhone 5 in SUA, insa lansarea internationala ar putea avea loc abia doua saptamani mai tarziu. Apple nu a confirmat/infirmat data de prezentare/lansare a iPhone 5, insa nici nu este nevoie din moment ce altii o fac pentru ea.

Smart Media Shower – cabina de dus multimedia controlata prin iOS






Daca v-ati dorit vreodata sa aveti o cabina de dus multimedia care sa se conecteze la o tableta sau la un smartphone si sa preia continut de pe ea, atunci Smart Media Shower este produsul ideal pentru voi. Aceasta cabina de dus este echipata cu ecrane OLED pe care sunt afisate informatii preluate de pe o tableta sau un smartphone, insa partea interesanta este ca puteti interactiona cu ele. Cabina de dus ar putea prelua apelurile voastre, v-ar putea permite sa ascultati muzica sau sa vizionati clipurile video preferate, deci fie ar rula iOS, fie ar rula o interfata ce va permite sa controlati iOS-ul.



Dash aduce un nou mod de a face multitasking in iOS

Dash este un tweak despre care am vorbit acum aproape 2 saptamani de zile vand va spuneam ca prin intermediul sau puteti schimba modul in care faceti multitasking in iOS. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a modului in care functioneaza tweak-ul si observati ca ideea de baza nu este noua ci doar putin modificata fata de cea prezentata in alte concepte. Dash aduce in iOS un sistem de multitasking asemanator cu cel din WebOS, insa adaptat la sistemul de operare al celor de la Apple.

Multitasking. Reloaded. Meet Dash, a complete iOS multitasking replacement. Packing an awesome UI, amazing animations, and of course the Apple-style ease of use that we have come to love.

Dash are un meniu de setari in aplicatia Settings a iOS, iar acolo puteti activa/dezactiva tweak-ul si puteti alege animatia in baza careia se face trecerea de la o aplicatie la alta. Dash este disponibil pentru 1.99$ in repo-ul ModMyi al Cydia.

duminică, 29 iulie 2012

iPhone 5 seamana cu un vechi prototip al Apple




Dimineata v-am prezentat o lista extrem de mare de poze cu prototipuri ale iPhone-ului si tabletei iPad, prototipuri pe are Apple le-a dezvoltat in anii trecuti si care acum fac parte dintr-un proces intentat celor de la Samsung. Printre acele imagini se afla una foarte interesanta care prezta o carcasa asemanatoare cu cea pe care terminalul iPhone 5 ar urma sa o aiba. In imaginea de mai sus aveti prezentata carcasa in cauza si observati ca un prototip vechi de cel putin 2 ani de zile pare sa fi fost sursa de inspiratie din iPhone 5 desi Apple a imbunatatit intre timp design-ul.

Multi spuneau ca aceasta carcasa nu pare a fi conceputa de catre Apple, insa imaginea acelui prototip prezinta cat se poate de clar faptul ca macar un prototip a fost produs cu ea.

luni, 23 iulie 2012

iPhone 5 ar putea fi lansat pe 21 septembrie


Phone 5, terminalul pe care zeci de milioane de fani Apple il asteapta cu sufletul la gura, ar putea fi lansat pe data de 21 septembrie daca este sa dam crezare unui nou zvon aparut astazi. Un website francez sustine ca Apple ar fi oferit producatorilor de accesorii din China detalii cu privire la perioada in care ar urma sa fie lansat viitorul terminal iPhone, insa nu este recomandabil sa priviti aceasta data ca fiind una sigura deoarece Apple nu are obiceiul de a oferi asemenea informatii producatorilor de accesorii.

Anul trecut iPhone 4S a fost prezentat cu 10 zile inaintea lansarii oficiale si anul acesta s-ar putea intampla acelasi lucru, dar e greu de crezut ca Apple va prezenta iPhone 5 pe data de 11 septembrie, o zi neagra in istoria Americii.

iPhone Nano Watch – conceptul unui ceas cu stil(Video)







iPhone Nano Watch este rodul imaginatiei lui Olivier Demangel si vorbim despre un ceas foarte interesant care vine echipat cu Siri, FaceTime, Retina Display si un design extrem de frumos. Desigur ca Apple nu il va lansa vreodata pe poata, insa asta nu inseamna ca noi nu putem “visa” la el.

joi, 5 iulie 2012

FIFA 13 – primele screenshot-uri ale versiunii pentru iOS




Acum cateva saptamani de zile cei de al EA Games au anuntat lansarea FIFA 13 pentru iDevice-uri, insa din pacate nu a publicat atunci si imagini sau un trailer de prezentare a noului joc. Aceasta “greseala” a fost corectata recent deoarece EA Games a publicat o serie de screenshot-uri ale noului joc si in acest articol le aveti prezentate. La o prima vedere se pare ca jocul aduce un motor grafic imbunatatit si va avea, in mare, acelasi set de optiuni cu care ne-am obisnuit deja, insa desigur ca EA Games poate implementa destule modificar pana in toamna cand titlul ar urma sa fie oficial lansat pe platforma iOS.Deocamdata se stie ca jocul va functiona pe aproape orice iPhone, inclusiv iPad 1 si iPhone 3GS, iar grafica conceputa pentru el va fi compatibila cu Retina Display-ul tabletei iPad. Alte detalii suplimentare nu au fost furnizate de cei de la EA Games, insa in saptamanile urmatoare probabil vom afla mai multe noutati si poate vom vedea un trailer de prezentare.

marți, 3 iulie 2012

iWatch – conceptul interesant al unui ceas Apple













Foarte multi posesori de produse Apple s-au intrebat de ce nu a ales compania sa dezvolte si un ceas cu un design “revolutionar” si functii interesante. Din pacate cei din Cupertino nu au ales sa produca asa ceva, au lansat totusi iPod Nano care poate fi utilizat ca si ceas multifunctional prin intermediul unei curele, insa aici s-a oprit totul. Pentru cei care doresc totusl un ceas Apple, conceptul acesta prezinta un dispozitiv capabil sa faca apeluri Facetime, sa se conecteze la iTunes, sa utilizeze aplicatia Maps, sa inregistreze video Full HD, plus multe, multe altele.

Daca un asemenea ceas ar iesi pe piata si nu ar avea acelasi pret ca un iPhone, eu l-as cumpara. Voi ce parere
aveti?

marți, 12 iunie 2012

WWDC 2012 – lista completa de informatii despre iOS 6, OS X Mountain Lion si noile MacBook-uri

In cursul serii trecute compania Apple a prezentat extrem de multe noutati in legatura cu iOS 6, OS X Mountain Lion, MacBook-uri si nu numai. Aici v-am prezentat informatiile importante de la eveniment, insa in acest articol va voi directiona catre fiecare informatie in parte, dar si catre altele care au fost publicate la scurt timp dupa aceea. Cu ajutorul acestui articol puteti afla atat noutatile prezentate in WWDC 2012, cat si cele pe care Apple nu le-a mentionat, articolul urmand sa fie actualizat constant in cursul acestei zile.
iOS 6

Siri nu poate cauta locatii din Romania
PhotoStream si noile functii de partajare a pozelor
iOS 6 si aplicatia Mail – noua animatie pentru Pull to Refresh si functia VIP
iOS 6 si Safari – fullscreen pe iPhone si optiunea de a incarca poze si clipuri video pe orice website-uri
Do Not Disturb – ascunde si programeaza ascunderea notificarilor din iOS
Iata ce functii ale iOS 6 au fost “imprumutate” din Cydia
iOS 6 hands-on video plus cele 26 de schimbari disponibile in el(Video)
TomTom furnizeaza hartile disponibile in aplicatia Maps din iOS 6
iOS 6 pentru iPad – noua interfata a asistentului Siri
iOS 6 pentru iPad – noua aplicatie Clock
Iata cum te atentioneaza iOS 6 cand ai instalat o aplicatie noua dar nu ai accesat-o
iOS 6 – rearanjarea meniurilor aplicatiei Settings
iOS 6 – iata interfata noului App Store
iOS 6 – primele imagini cu hartile romanesti ale noii aplicatii Maps
Iata ce noutati aduce iOS 6 beta 1 – articol actualizat constant
FlyOver din aplicatia Maps nu va functiona decat pe iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3
iOS 6 – integrarea Facebook si Smart Bannersa
iOS 6 beta 1 va fi disponibil astazi, va functiona pe iPhone 3GS
Apple prezinta noua aplicatie Maps a iOS 6
iOS 6 ne permite sa folosim FaceTime folosind pe retele 3G
Siri va functiona pe iPad, va permite efectuarea de cautari oriunde in lume
iOS 6 – Siri poate deschide aplicatii in baza rostirii numelui!

OS X Mountain Lion

Apple lanseaza OS X Mountain Lion Developer Preview 4 si anunta aplicatiile pentru iOS si OS X care au cel mai bun design
OS X Mountain Lion – Power Nap, Sharing, Game Center si Safari 6
OS X Mountain Lion – Notifications Center, Dictation si Messages

MacBook

Apple lanseaza o noua linie MacBook Air cu procesoare Ivy Bridge
Apple lanseaza un nou model MacBook Pro cu Retina Display si design modificat!
MacBook Pro 2011 vs MacBook Pro 2012 vs MacBook Pro 2012 cu Retina Display – comparatie hardware
MacBook Pro 2012 cu Retina Display – prezentarea oficiala si un scurt hands-on(Video)
Apple actualizeaza intreaga linie Mac Pro, scoate din vanzare MacBook Pro-ul cu ecrand de 17 inch
MacBook Pro Retina Display vs MacBook Air – comparatie foto

Altele

Descarca iTunes 10.6.3 si urmareste keynote-ul Apple
Apple prezinta Smart Cases, carcase pentru iPad care acopera ecranul si carc

asa

sâmbătă, 26 mai 2012

UPDATE: Apple lanseaza iOS 5.1.1 build 9B208 pentru iPhone 4 GSM



n cursul serii trecute Apple a lansat o noua versiune a iOS 5.1.1 pentru terminalul iPhone 4 GSM. Mai exact, build-ul 9B208 iOS 5.1.1 este disponibil acum NUMAI pentru iPhone 4 GSM si acest build rezolva unele probleme de functionalitate ale sistemului de operare, insa schimbarile sunt minore. Update-ul poate fi instalat fie prin iTunes, fie prin sistemul OTA Update disponibil in iOS, insa este recomandabil sa va feriti de el deoarece nu se stie daca este vulnerabil la exploit-urile de untethered jailbreak.

Niciun membru al echipelor care dezvolta solutii de jailbreak nu a facut vreo afirmatie in legatura cu noul build al iPhone 4 GSM, deci nu se stie daca Absinthe 2.0 face untethered jailbreak pentru el sau nu. Cand voi afla informatii noi va voi anunta. Puteti descarca iOS 5.1.1 build 9B208 pentru iPhone 4 GSM de aici.

UPDATE: iH8sn0w sustine ca noul build NU este vulnerabil in fata untethered jailbreak-ului facut de Absinthe, deci NU il instalati!

vineri, 25 mai 2012

iHub – un produs al Apple care nu ar fi televizor


De cateva luni de zile se vorbeste despre lansarea unui Apple TV de catre compania Apple, insa deocamdata am auzit doar ideile unora si am vazut diverse concepte care probabil nu au vreo legatura cu un produs pe care Apple ar urma sa il lanseze. In aceasta idee un analist american propune un concept interesant care ar inlocui televizorul Apple cu un iHub. El spune ca in locul unui televizor Apple ar putea construi un ecran touchscreen de 32 de inch care s-ar putea denumi iHub, ar avea Siri, ar putea fi controlat prin gesturi si ar avea integrata o interfata asemanatoare cu cea a tabletei iPad.

Here’s me putting on the record what I’ve been telling clients behind closed doors for over a year: Apple should sell the world’s first non-TV TV. Instead of selling a replacement for the TV you just bought, Apple should convince millions of Apple fans that they need a new screen in their lives. Call it the iHub, a 32-inch screen with touch, gesture, voice, and iPad control that can be hung on the wall wherever the family congregates for planning, talking, or eating — in more and more US homes, that room is the dining room or eat-in kitchen. By pushing developers to create apps that serve as the hub of family life – complete with shared calendars, photo and video viewers, and FaceTime for chatting with grandma – this non-TV TV could take off, ultimately positioning Apple to replace your 60-inch set once it’s ready to retire.

If you think about it, my proposal takes advantage of everything Apple has going for it: Its base of super-engaged customers, its bevy of hungry developers, its ability to open our minds to the possibility of post-PC computing form factors, and its spectacular track record with generating elegant experiences that teach us to do things we didn’t know we needed. In fact, I want this so bad I can almost taste it. That’s why, if what Apple releases later in the year falls short of my admittedly high expectations and I will probably come off as less impressed than others. I’ll be comparing whatever the company eventually sells to a glorious and welcome revolution that only Apple could incite.

Analistul spune ca Apple ar putea face un centru multimedia controlat prin atingeri, gesturi, comenzi vocale si care ar putea efectua apeluri FaceTime, dar ar putea rula si aplicatii. In esenta el descrie o buna parte din tot ceea ce s-a spus pana acum despre Apple TV, insa produsul gandit de el ar avea un ecran mai mic, ar fi mai usor de mutat prin casa si ar avea functii in plus. Nu cred ca Apple va construi vreodata un televizor care sa ruleze aplicatii precum un iDevice, insa nu ar fi greu de crezut ca ar putea face unul cu FaceTime, Siri si interfata din Apple TV.

70% dintre iPhone-urile companiei Apple ar fi produse de o singura fabrica din China



In Zhengzhou, China, Foxconn are una dintre cele mai mari fabrici ale sale si se pare ca 70% din intreaga productie de iPhone-uri ar veni din interiorul acestei facilitati. 200.000 de iPhone-uri ar fi asamblate zilnic acolo si asta insumeaza nu mai putin de 6 milioane de iPhone-uri pe luna, insa productia totala a celor de la Apple ar fi cu cateva milioane mai mare. Desi numarul de iPhone-uri produse zilnic este mare, cei de la Foxconn intentioneaza sa il dubleze, fabrica urmand sa produca 400.000 de iPhone-uri in fiecare zi, insa nu se stie cand va avea loc aceasta schimbare.

Avand in vedere ca vorbim despre una dintre cele mai importante fabrici Foxconn, va ganditi ca exista problabil probleme cu angajatii care lucreaza acolo, nu? Ei bine, se pare ca unii dintre ei nu sunt multumiti de conditiile de munca oferite de Foxcoon, desi castiga intre 316 – 474$ pe luna. Dublarea capacitatii de productie nu este privita cu ochi buni de angajati care sea steapta probabil sa lucreze ore suplimentare pentru a indeplini cerintele celor de la Apple, insa partea buna este ca aceste ore suplimentare sunt foarte bine platite de catre compania Foxconn.

Acest Tweak pentru iPhone vă permite să vizualizaţi iOS 5 notificărilor cu Full Text

Odată cu introducerea de iOS 5, Apple a dramatic re-imaginat modul în care sistemul lor de operare mobil se ocupă de utilizator cu care se confruntă notificări. Pe ansamblu, utilizatorii au fost extrem de fericit pentru a vedea schimbarea având în vedere că vechea metodă de a prezenta o alertă de bland si intruzive a oferit o experienţă negativă de utilizator şi a întrerupt orice utilizator a fost a face pe dispozitiv.

Deşi sistemul de notificare actual este infinit mai bine decât predecesorul său, iOS dezvoltator Kramer Conrad şi conceptul de artist şi designer de Iosua Tucker s-au găsit câteva defecte mici din aceasta, care au fixate cu eliberarea de Reveal lor Tweak, disponibile acum în magazin jailbroken Cydia . Scopul întreg de Reveal este de a modifica sistemul de notificare în termen de iOS 5 pentru a se asigura că notificările nu mai sunt reduse atunci când vizualizate pe ecranul de blocare, eliminând necesitatea de a apăsaţi pe banner-ul de notificare pentru a vedea de fapt, mesajul complet sau de alertă.

Într-o instalaţie stoc de IOS, notificare de alertă are doar o cantitate foarte limitat de spaţiu disponibil în care se poate afişa textul de utilizator. În unele cazuri, acest lucru înseamnă că doar primele 120 de caractere sau astfel încât poate fi demonstrat, adică utilizatorul trebuie să atingeţi de alertă pentru a vedea restul de banner sau textul de alertă. Când este instalat, Reveal elimină această cerinţă şi modifică, de fapt, bannere, de blocare bule de ecranul de blocare celule de pe ecran pentru a fi derulant şi expandabil pentru a se potrivi cu conţinutul de alertă.
Un exemplu din lumea reală a acestui lucru ar fi atunci când primeşte un SMS sau iMessage care produce o alertă de banner de-a lungul partea de sus a ecranului dispozitivului iOS. În condiţii normale de utilizare ar trebui să atingeţi acel banner care urmează să fie luate în corpul mesajului în cadrul App Mesaje, cu dezvaluie instalat, care nu mai este necesar, cu utilizatorii de acum posibilitatea de a derula orizontal, prin conţinutul banner pentru a citi mesajul complet. Teoria Acelaşi lucru se aplică pentru a bloca mesajele de pe ecran cu bule, cu excepţia cazului în care pot fi defilat pe verticală şi blocaţi celulele ecran poate fi exploatat şi extins pentru a afişa întregul conţinut.

Reveal este disponibil pentru descărcare de la depozit BigBoss, la un cost de 1.99 dolari şi necesită iOS 5 sau mai sus, pentru a fi instalate.

Asiguraţi-vă că pentru a verifica noastră iPhone Galerie Apps şi Apps Galerie iPad pentru a explora mai multe aplicaţii pentru iPhone, iPad şi iPod touch.

Puteţi să ne urmeze pe Twitter, ne adauga la cercul dvs. de pe Google + sau ca pagina de Facebook pentru a te mentine actualizat pe cele mai noi de la Microsoft, Google, Apple si Web.