sâmbătă, 26 mai 2012

UPDATE: Apple lanseaza iOS 5.1.1 build 9B208 pentru iPhone 4 GSM



n cursul serii trecute Apple a lansat o noua versiune a iOS 5.1.1 pentru terminalul iPhone 4 GSM. Mai exact, build-ul 9B208 iOS 5.1.1 este disponibil acum NUMAI pentru iPhone 4 GSM si acest build rezolva unele probleme de functionalitate ale sistemului de operare, insa schimbarile sunt minore. Update-ul poate fi instalat fie prin iTunes, fie prin sistemul OTA Update disponibil in iOS, insa este recomandabil sa va feriti de el deoarece nu se stie daca este vulnerabil la exploit-urile de untethered jailbreak.

Niciun membru al echipelor care dezvolta solutii de jailbreak nu a facut vreo afirmatie in legatura cu noul build al iPhone 4 GSM, deci nu se stie daca Absinthe 2.0 face untethered jailbreak pentru el sau nu. Cand voi afla informatii noi va voi anunta. Puteti descarca iOS 5.1.1 build 9B208 pentru iPhone 4 GSM de aici.

UPDATE: iH8sn0w sustine ca noul build NU este vulnerabil in fata untethered jailbreak-ului facut de Absinthe, deci NU il instalati!

vineri, 25 mai 2012

iHub – un produs al Apple care nu ar fi televizor


De cateva luni de zile se vorbeste despre lansarea unui Apple TV de catre compania Apple, insa deocamdata am auzit doar ideile unora si am vazut diverse concepte care probabil nu au vreo legatura cu un produs pe care Apple ar urma sa il lanseze. In aceasta idee un analist american propune un concept interesant care ar inlocui televizorul Apple cu un iHub. El spune ca in locul unui televizor Apple ar putea construi un ecran touchscreen de 32 de inch care s-ar putea denumi iHub, ar avea Siri, ar putea fi controlat prin gesturi si ar avea integrata o interfata asemanatoare cu cea a tabletei iPad.

Here’s me putting on the record what I’ve been telling clients behind closed doors for over a year: Apple should sell the world’s first non-TV TV. Instead of selling a replacement for the TV you just bought, Apple should convince millions of Apple fans that they need a new screen in their lives. Call it the iHub, a 32-inch screen with touch, gesture, voice, and iPad control that can be hung on the wall wherever the family congregates for planning, talking, or eating — in more and more US homes, that room is the dining room or eat-in kitchen. By pushing developers to create apps that serve as the hub of family life – complete with shared calendars, photo and video viewers, and FaceTime for chatting with grandma – this non-TV TV could take off, ultimately positioning Apple to replace your 60-inch set once it’s ready to retire.

If you think about it, my proposal takes advantage of everything Apple has going for it: Its base of super-engaged customers, its bevy of hungry developers, its ability to open our minds to the possibility of post-PC computing form factors, and its spectacular track record with generating elegant experiences that teach us to do things we didn’t know we needed. In fact, I want this so bad I can almost taste it. That’s why, if what Apple releases later in the year falls short of my admittedly high expectations and I will probably come off as less impressed than others. I’ll be comparing whatever the company eventually sells to a glorious and welcome revolution that only Apple could incite.

Analistul spune ca Apple ar putea face un centru multimedia controlat prin atingeri, gesturi, comenzi vocale si care ar putea efectua apeluri FaceTime, dar ar putea rula si aplicatii. In esenta el descrie o buna parte din tot ceea ce s-a spus pana acum despre Apple TV, insa produsul gandit de el ar avea un ecran mai mic, ar fi mai usor de mutat prin casa si ar avea functii in plus. Nu cred ca Apple va construi vreodata un televizor care sa ruleze aplicatii precum un iDevice, insa nu ar fi greu de crezut ca ar putea face unul cu FaceTime, Siri si interfata din Apple TV.

70% dintre iPhone-urile companiei Apple ar fi produse de o singura fabrica din China



In Zhengzhou, China, Foxconn are una dintre cele mai mari fabrici ale sale si se pare ca 70% din intreaga productie de iPhone-uri ar veni din interiorul acestei facilitati. 200.000 de iPhone-uri ar fi asamblate zilnic acolo si asta insumeaza nu mai putin de 6 milioane de iPhone-uri pe luna, insa productia totala a celor de la Apple ar fi cu cateva milioane mai mare. Desi numarul de iPhone-uri produse zilnic este mare, cei de la Foxconn intentioneaza sa il dubleze, fabrica urmand sa produca 400.000 de iPhone-uri in fiecare zi, insa nu se stie cand va avea loc aceasta schimbare.

Avand in vedere ca vorbim despre una dintre cele mai importante fabrici Foxconn, va ganditi ca exista problabil probleme cu angajatii care lucreaza acolo, nu? Ei bine, se pare ca unii dintre ei nu sunt multumiti de conditiile de munca oferite de Foxcoon, desi castiga intre 316 – 474$ pe luna. Dublarea capacitatii de productie nu este privita cu ochi buni de angajati care sea steapta probabil sa lucreze ore suplimentare pentru a indeplini cerintele celor de la Apple, insa partea buna este ca aceste ore suplimentare sunt foarte bine platite de catre compania Foxconn.

Acest Tweak pentru iPhone vă permite să vizualizaţi iOS 5 notificărilor cu Full Text

Odată cu introducerea de iOS 5, Apple a dramatic re-imaginat modul în care sistemul lor de operare mobil se ocupă de utilizator cu care se confruntă notificări. Pe ansamblu, utilizatorii au fost extrem de fericit pentru a vedea schimbarea având în vedere că vechea metodă de a prezenta o alertă de bland si intruzive a oferit o experienţă negativă de utilizator şi a întrerupt orice utilizator a fost a face pe dispozitiv.

Deşi sistemul de notificare actual este infinit mai bine decât predecesorul său, iOS dezvoltator Kramer Conrad şi conceptul de artist şi designer de Iosua Tucker s-au găsit câteva defecte mici din aceasta, care au fixate cu eliberarea de Reveal lor Tweak, disponibile acum în magazin jailbroken Cydia . Scopul întreg de Reveal este de a modifica sistemul de notificare în termen de iOS 5 pentru a se asigura că notificările nu mai sunt reduse atunci când vizualizate pe ecranul de blocare, eliminând necesitatea de a apăsaţi pe banner-ul de notificare pentru a vedea de fapt, mesajul complet sau de alertă.

Într-o instalaţie stoc de IOS, notificare de alertă are doar o cantitate foarte limitat de spaţiu disponibil în care se poate afişa textul de utilizator. În unele cazuri, acest lucru înseamnă că doar primele 120 de caractere sau astfel încât poate fi demonstrat, adică utilizatorul trebuie să atingeţi de alertă pentru a vedea restul de banner sau textul de alertă. Când este instalat, Reveal elimină această cerinţă şi modifică, de fapt, bannere, de blocare bule de ecranul de blocare celule de pe ecran pentru a fi derulant şi expandabil pentru a se potrivi cu conţinutul de alertă.
Un exemplu din lumea reală a acestui lucru ar fi atunci când primeşte un SMS sau iMessage care produce o alertă de banner de-a lungul partea de sus a ecranului dispozitivului iOS. În condiţii normale de utilizare ar trebui să atingeţi acel banner care urmează să fie luate în corpul mesajului în cadrul App Mesaje, cu dezvaluie instalat, care nu mai este necesar, cu utilizatorii de acum posibilitatea de a derula orizontal, prin conţinutul banner pentru a citi mesajul complet. Teoria Acelaşi lucru se aplică pentru a bloca mesajele de pe ecran cu bule, cu excepţia cazului în care pot fi defilat pe verticală şi blocaţi celulele ecran poate fi exploatat şi extins pentru a afişa întregul conţinut.

Reveal este disponibil pentru descărcare de la depozit BigBoss, la un cost de 1.99 dolari şi necesită iOS 5 sau mai sus, pentru a fi instalate.

Asiguraţi-vă că pentru a verifica noastră iPhone Galerie Apps şi Apps Galerie iPad pentru a explora mai multe aplicaţii pentru iPhone, iPad şi iPod touch.

Puteţi să ne urmeze pe Twitter, ne adauga la cercul dvs. de pe Google + sau ca pagina de Facebook pentru a te mentine actualizat pe cele mai noi de la Microsoft, Google, Apple si Web.